Στόχος μας είναι η δημιουργία ασφαλιστικών και επενδυτικών χαρτοφυλακίων ώστε να σας παρέχουμε ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον.

Επικοινωνία

216 100 8383
697 6002 824

Σκρά 10, Νέα Ιωνία, ΤΚ 14231

info@sk-agency.gr

Ιδιωτικά Συνταξιοδοτικά Προγράμματα

Είναι πλέον ευρέως γνωστό το δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα μας. Ο πληθυσμός της Ελλάδας γερνάει καθώς το ισοζύγιο γεννήσεων/θανάτων είναι αρνητικό εδώ και δεκαετίες. Ταυτόχρονα η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, καθώς η ιατρική επιστήμη εξελίσσεται αλλά και λόγω της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού, εντείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Ως αποτέλεσμα, τα προγράμματα συνταξιοδότησης των δημόσιων συνταξιοδοτικών ταμείων συνεχώς αναπροσαρμόζονται με αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και μείωση των παροχών. Το φαινόμενο αυτό κάνει δύσκολο τον οικονομικό προγραμματισμό για μια ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα, την Τρίτη ηλικία.

Λύση στο πρόβλημα αυτό αποτελεί ο Τρίτος Πυλώνας της Ιδιωτικής Ασφάλισης που έρχεται να συμπληρώσει την σύνταξη των ασφαλιστικών ταμείων (η οποία έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα) με μια ιδιωτική σύνταξη η οποία «χτίζεται» μέσω ενός κεφαλαιοποιητικού συστήματος. Έτσι, με σωστό οικονομικό προγραμματισμό, ο εργαζόμενος έχει την δυνατότητα και την επιλογή να αποταμιεύει/επενδύει ένα μέρος των απολαβών από την εργασία του σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας της επιλογής του και να επιλέξει το ποσό, την ηλικία έναρξης αλλά και την διάρκεια της συμπληρωματικής ιδιωτικής του σύνταξης. Μια τέτοια επιλογή μειώνει την ανασφάλεια για το μέλλον τόσο το δικό του όσο και της οικογένειάς του αφού είναι μια επένδυση η οποία δεν χάνεται αλλά κληρονομείται στους δικαιούχους που ο ίδιος έχει ορίσει σε περίπτωση θανάτου του πριν την λήξη του προγράμματος.

Φυσικά όσο πιο νέος ξεκινήσει κανείς ένα τέτοιο πρόγραμμα τόσο καλύτερες αποδόσεις θα απολαύσει στο τέλος αφoύ το αποτέλεμα αυτών των προγραμμάτων επηρεάζεται πολύ από την διάρκεια της επένδυσης. Οι επιλογές είναι πολλές τόσο στην μορφή καταβολής του ασφαλίστρου (εφάπαξ ή μηνιαία, δυνατότητα ελευθεροποίησης συμβολαίου), όσο και στο ύψος του ποσού (οι ελάχιστες μηνιαίες καταβολές είναι ιδιαίτερα προσιτές κι από εκεί και πάνω υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα με την οικονομική ευχέρεια του καθενός) αλλά και την ηλικία έναρξης των παροχών και την διάρκειά τους.

Σκεφτείτε το λοιπόν σοβαρά καθώς είναι μια απόφαση ζωής και μιλήστε με τον ασφαλιστικό πράκτορα και την ασφαλιστική εταιρεία που εμπιστεύεστε για να σας δώσουν την λύση με το ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που σας ταιριάζει και που είναι προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και δυνατότητες.